OM MÄSSAN - om mässan


matbod-granso-julmassaSmålandsjul på Huseby
i år den 11-19 november, nio dagar, är med 32 000 besökare, 170 utställare, hantverkare och mathantverkare,  landets och hela Nordens största evenemang för genuint hantverk och småskaligt tillverkad mat, ofta direkt från gårdsföretag.

Ta dig tid

Smålandsjul på Huseby erbjuder ett fantastiskt utbud av utvalt hantverk och mathantverk från hela landet. Över 100 hantverkare väljs ut varje år för att få delta på mässan. Mathantverket är småskaligt och ofta gårdstillverkat.

Du tillbringar lätt en hel dag på Huseby julmässa.

Förutom utställarna  som du hittar i  nio olika lokaler finns Turistbyrån med en stor julbod, Biskopshuset med sin keramik, Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden och den gamla smedjan i Mekaniska Verkstaden.

Slottet har öppet för visningar och här hittar du årets julutställning. Slottet är precis som när Fröken Florence lämnade det. Husebys  museer har öppet för besök, liksom Växthuset där du kan handa julamaryllis och fina juldekorationer.

Julcafeet i vackert tält serverar julbuffe. Och det finns flera olika cafeer samt flera bodar med grillat, strömmingsburgare, grillade isterband och mycket annat gott att äta på området.

Back to top