OM MÄSSAN - om mässan


matbod-granso-julmassaSmålandsjul på Huseby,
 2021 den 13-21 november, nio dagar, är med  sina utställare, hantverkare och mathantverkare,  en av landets och hela Nordens största evenemang för genuint hantverk och småskaligt tillverkad mat, ofta direkt från gårdsföretag.

Inträdet kostar 80 kr på söndag och måndag, 120 kr övriga dagar, barn under 12 år går alltid gratis!

Ta dig tid

Smålandsjul på Huseby erbjuder ett fantastiskt utbud av utvalt hantverk och mathantverk från hela landet. Hantverkare väljs med omsorg ut varje år för att få delta på mässan. Mathantverket är småskaligt och ofta gårdstillverkat.

Du tillbringar lätt en hel dag på Huseby julmässa.

Förutom utställarna  som du hittar i  sju olika lokaler finns den Gamla Smedjan med butik och information, Biskopshuset med sin keramik och Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden.

Slottet har öppet varje dag, bevarat precis som när Fröken Florence lämnade det. Inträde på slottet 50 kr. Husebys  museer har öppet för besök, liksom Växthuset där du kan handa julamaryllis och fina juldekorationer.

Mejeriet dukar för förbokade grupper (min 8 personer) upp det godaste från julbordet.  Stallet serverar goda mackor, värmande soppa och fika av olika slag. På området finns flera foodtrucks med grillat, vilträtter, vegetariskt och mycket annat gott att äta på området.

Back to top