SE & GÖRA

julcafeJulmässan på Huseby låter ingen gå hungrig. Välj mellan full julbuffé, risgrynsgröt och skinksmörgås, raggmunk med fläsk, strömmingsmackor, grillade rätter eller en god korv med bröd. Ett stort utbud med något för alla!

Stallets värdshus – Julbuffé.
Det bästa från julbordet. Stallets värdshus och serverar återigen sin prisvärda och populära julbuffé: Sillbord, kallskuret och småvarmt dukas upp på buffé. Pris för grupper 260:-/persob. Förbokas på tel: 0470-752097 eller info@husebybruk.se.

Fröken Florence café. Husebys eget café och restaurang.
Cafeet drivs nu i ny regi och under julmässan kan du slå dig ner och njuta av god mat och gott kaffebröd här.
Fröken Florence café tel: 0470-75 21 31

Huseby Julcafé
I ett stort mysigt, uppvärmt tält nere vid Hyvleriet och Snickeriet bygger vi ett gammaldags julcafé och dukar upp under riktiga kristallkronor under julmässan. Julgrötbuffé, härliga bakverk och rejäla surdegssmörgåsar. Grupper kan boka sina måltider till ett förmånligt pris på tel 0735-310880 eller 0703-798707 eller bokning@julcafé.se. Förbokade grupper har egen kö och smidig service. Busschaufför och en reseledare fikar gratis med varje förbokad grupp.

Jullunch i Julcaféet: Risgrynsgröt, skinksmörgås, kaffe.
Grupppris: 98:-/person.

Julfika i Julcaféet: Kaffe, skinksmörgås, lussebulle o pepparkaka.
Grupppris: 89:-/person.

Fika i Julcaféet: Kaffe, lussebulle, pepparkaka.
Grupppris: 50:-/person.

Övrigt att äta i de många matstånden:

Raggmunk med fläsk, klämmor, laxrullar, korv och hamburgare, grillrätter m m.  Varm slottsglögg finns på flera platser.
Hos Fogarolli i Masugnen serveras varm choklad, Italienskt espresso kaffe,  med cantuccini skorpor som tilltugg, lagat av professionella baristor.

Utanför den största matboden Hyvleriet hittar ni också Galten som är ett gammaldags matkoncept i  jul- och matbyn. Här hittar du grillade specialiteter, korvar, hamburgare, bröd och andra specialrätter serverat av skickliga grillmästare i en nyskapad miljö där allt går i gammaldags stil. Dessutom raggmunk med fläsk och pannkakor med sylt till barnen.

polkagrisar

Och missa inte polkagristillverkningen i slottets bottenvåning. Virestads folkdanslag gör polkagrisar på riktigt vis och låter alla provsmaka. Men helst köper du en strut med de helt nylagade polkagrisarna förstås.

 

Back to top