OM MÄSSAN - om mässan


matbod-granso-julmassa
Huseby julmässa 2022, den 12-20 november, nio dagar, är med sina utställare, hantverkare och mathantverkare, en av landets och hela Nordens största evenemang för genuint hantverk och småskaligt tillverkad mat, ofta direkt från gårdsföretag.

Inträdet kostar 80 kr på söndag och måndag, 120 kr övriga dagar, barn under 12 år går alltid gratis!

Ta dig tid

Huseby julmässa erbjuder ett fantastiskt utbud av utvalt hantverk och mathantverk från hela landet. Hantverkare väljs med omsorg ut varje år för att få delta på mässan. Mathantverket är småskaligt och ofta gårdstillverkat.

Du tillbringar lätt en hel dag på Huseby julmässa.

Förutom utställarna som du hittar i  sju olika lokaler finns den Gamla Smedjan med butik och information, Biskopshuset med sin keramik och Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden.

Slottet har öppet varje dag, bevarat precis som när Fröken Florence lämnade det. Inträde på slottet 50 kr. Husebys  museer har öppet för besök.

Stallet dukar upp det godaste från julbordet.  Mejeriet serverar matiga mackor, värmande soppor och god fika. På området finns flera foodtrucks med grillat, vilträtter, vegetariskt och mycket annat gott att äta på området.

Back to top